Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2019

Прокуратура взяла на контроль хід розслідування за фактом масового отруєння дітей та дорослих

Зазначимо, що 18.06.2019 до інфекційного відділення Рубіжанської міськрайонної філії державної установи «Луганський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» з діагнозом гострий гастроентероколіт середнього ступеню тяжкості було госпіталізовано 18 осіб: 3 дорослих та 15 дітей.

Наразі усі пацієнти знаходяться у задовільному стані, їх життю та здоров’ю нічого не загрожує, надається належна медична допомога.

Попередньо встановлено, що усі госпіталізовані напередодні  відпочивали на озері Пісочне у м. Рубіжне та пов’язують своє отруєння з купанням у водоймищі.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 242 КК України (порушення правил охорони вод (водних об’єктів), що спричинило забруднення поверхневих вод та створило небезпеку для життя та здоров’я людей) та ч. 1 ст. 325 КК України (порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також  масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням).

На даний час у провадженні виконуються першочергові слідчі дії, направлені на встановлення усіх обставин події та їх причин,  а також кількості осіб, що отруїлися. Зокрема, за участі представників ГУ ДСНС у Луганській області, ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, Державної екологічної інспекції в Луганській області та Рубіжанської міської ради оглянуто територію пляжу та відібрано зразки води з озера.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється групою прокурорів Сєвєродонецької місцевої прокуратури. Хід розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1766