Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2019

Ухвалено обвинувальний вирок рецидивісту, який під виглядом лікаря шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами 70-річної пенсіонерки

Під час досудового розслідування встановлено, що у серпні 2017 року 34-річний неодноразово судимий чоловік, реалізовуючи свій злочинний умисел, зателефонував літній жінці та повідомив про те, що її син потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, а для проведення невідкладної операції їй  потрібно було надати грошові кошти у сумі 14 тис. грн. У подальшому зловмисник під виглядом лікаря прийшов до потерпілої та шахрайським способом заволодів вищезазначеною сумою.

За клопотання прокурора стосовно підозрюваного було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Після направлення у 2017 році обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні до суду зловмисник з метою уникнення кримінальної відповідальності виїхав на тимчасово окуповану  територію Луганської області. Повернувшись у 2019 році до Новоайдарського району, обвинувачений скоїв крадіжку металевих конструкцій з дачного домоволодіння в м.Щастя та розпорядився викраденим майном на власний розсуд.

Процесуальним керівником забезпечено належне процесуальне керівництво у кримінальному провадженні і надано суду беззаперечні докази вини обвинуваченого.

За принципової позиції прокурора вироком Новоайдарського районного суду Луганської області зловмисника визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно) КК України, та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Новойдарського відділу

Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

 

кількість переглядів: 1509