Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2019

Прокуратурою Луганської області взято на контроль хід розслідування за фактом домашнього насилля над малолітньою дитиною (ФОТО)

У ході перевірки будинку у коридорі було знайдено малолітнього хлопчика, який за допомогою металевого ланцюга був прив’язаний до вхідних дверей. Дитина мешкала разом з рідним батьком та мачухою.

З пояснень батьків, вони вже декілька разів прив’язували сина ланцюгом через його погану поведінку, оскільки той не реагував на їх зауваження та пошкоджував майно. У такий спосіб  намагалися  перевиховати дитину.

За даним фактом розпочате кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених  ст. 166 КК України (злісне невиконання  обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) та ч. 1 ст. 126 КК України (побої та мордування).

 У зв’язку із загрозою життю та здоров’ю хлопчика через жорстоке поводження з нею, він тимчасово влаштований до дитячого відділення Новоайдарського районного територіального медичного об’єднання.

На даний час встановлюються всі обставини вказаної події, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Новоайдарський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури Луганської області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2047