Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2019

Прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно «голови виборчої комісії» з організації незаконного «референдуму» в Попаснянському районі

У ході слідства встановлено, що у травні 2014 року громадянин України за попередньою змовою з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, виконуючи функції «голови дільничної виборчої комісії», незаконно організував «виборчу дільницю» у приміщенні будинку культури з метою проведення так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» на території смт Комишуваха Попаснянського району.

Згідно відведеній йому ролі в зазначеному «референдумі», підозрюваний координував роботу «членів комісії» та надавав їм вказівки, консультував місцевих мешканців з приводу голосування, надавав інформацію до районної «виборчої комісії» про хід проведення псевдореферендуму, кількості виборців, які проголосували,  а також займався вирішенням інших організаційних питань щодо проведення голосування на вказаній «виборчій дільниці».

По завершенню «волевиявлення» так званий «голова виборчої комісії»  разом з іншими «членами комісії» доправив  протокол, заповнені бюлетені  та списки виборців до «центральної виборчої комісії» в м. Попасна.

Оскільки під час досудового розслідування чоловік повністю визнав свою провину, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

На даний час обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості направлено до Попаснянського районного суду Луганської області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1659