Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2019

За участь в організації та проведенні у травні 2014 року незаконного «референдуму» на підтримку «ЛНР» засуджено мешканку м. Щастя

У судовому засіданні прокурором доведено, що у травні 2014 року громадянка України, вступивши у злочинну змову з іншими особами, стосовно яких здійснюється досудове розслідування та направлені обвинувальні акти до суду, провела у приміщенні міського палацу культури незаконний «референдум» на підтримку «Акту про державну самостійність Луганської народної республіки».

Виконуючи функції «члена виборчої комісії», жінка роз’яснювала функції особам, які брали участь у проведенні так званого «референдуму», оформлювала списки виборців та проводила поіменне письмове опитування місцевих жителів шляхом видачі їм «бюлетенів» для голосування.

По завершенню псевдореферендуму «члени виборчої комісії» звірили протоколи, підрахували «бюлетені» та склали «кінцевий протокол» голосування по  територіальному округу м. Щастя.

Оскільки під час досудового розслідування обвинувачена повністю визнала свою провину, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Новоайдарського районного суду Луганської області вказану особу визнано винною та засуджено до 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 2112