Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2019

На Луганщині службову особу Держпродспоживслужби та викладача закладу освіти викрито на одержанні 8,5 тис грн неправомірної вигоди

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник структурного відділу ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області разом з викладачем навчального закладу в Сватівському районі вимагали від громадянина хабар у розмірі 8,5 тис. грн за складання іспитів та отримання посвідчення на право керування сільськогосподарською технікою (тракториста-машиніста).

Правооохоронці затримали фігурантів  після передачі грошових коштів.

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовими особами неправомірної вигоди з використанням наданого їм службового становища, вчиненого за попередньою змовою осіб групою осіб, поєднане з  вимаганням неправомірної вигоди).

За клопотанням прокуратури підозрюваним обрано запобіжні заходи: службовій особі ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області  – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 100 350 грн, викладачеві – домашній арешт в нічний час.

Досудове розслідування триває.

Довідково:  санкція  ч. 3  ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді безальтернативного позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Сватівського відділу

Старобільської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1559