Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2019

Мешканці Лисичанська за вироком суду призначено покарання за проведення так званого «референдуму» 2014 року на підтримку «ЛНР»

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року громадянка України надала добровільну згоду на участь в організації та проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» у м. Лисичанську.

Жінка виконувала функції «голови виборчої комісії», роботу якої було організовано у приміщенні навчального закладу. Діючи згідно відведеній їй ролі, вказана особа контролювала процес голосування та надавала вказівки іншим так званим «членам комісії». Крім того, обвинувачена приймала від місцевих мешканців документи, звіряла їх з наявними списками виборців та видавала «бюлетені» для голосування.

По завершенню незаконного «референдуму» жінка разом з іншими «членами комісії», стосовно яких відкриті окремі кримінальні провадження, підрахували голоси.

Оскільки під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та  прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Лисичанського міського суду Луганської області учасницю незаконного «референдуму» визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та призначено їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1626