Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2019

Мешканцю Луганщини загрожує до 12 років позбавлення волі за незаконний збут канабісу через «Telegram»

Досудовим розслідуванням встановлено, що 21-річний юнак упродовж травня-червня поточного року здійснював незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу конспіративно-безконтактним способом.

Сєвєродончанин створив і адміністрував профіль в месенджері «Telegram», через який розповсюджував незаконний «товар». Інформаційні написи з посиланням на свою сторінку розміщував на будівлях міста.

Для оплати канабісу наркоділок відправляв потенційним покупцям повідомлення з реквізитами створеного ним електронного гаманця, а після надходження отриманих злочинним шляхом грошових коштів переводив їх на свої банківські рахунки.

Збут наркотичного засобу здійснювався  через так звані «закладки» на території м. Сєвєродонецька. Фото з місцезнаходженням «схованок» хлопець відправляв покупцям у месенджері «Telegram».

Порушника затримано після проведення санкціонованого контролю за вчиненням злочину у формі оперативних закупок та повідомлено йому про підозру.

У ході досудового розслідування  стосовно підозрюваного судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі обвинувальний акт щодо вказаної особи скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкцією статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1886