Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2019

Органами прокуратури Луганської області вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства

Так, за позовними заявами прокуратури області та Старобільської місцевої прокуратури Господарським судом Луганської області визнано недійсними 5 договорів оренди приміщень навчальних закладів вартістю понад 600 тис. грн, що використовуються суб’єктами господарювання у цілях, не пов’язаних з освітнім процесом.

У бюджетній сфері пред’явлено 13 позовних заяв на загальну суму 43,3 млн грн., з них 6 – у  сфері здійснення публічних закупівель.

Так, прокуратурою області оскаржено договір підряду на загальну суму 16,1 млн грн, укладений між Управлінням промисловості, транспорту та зв’язку Луганської обласної державної адміністрації та приватним підприємством на реконструкцію (термомодернізацію) будівлі загальноосвітньої школи з порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі». Справа на даний час перебуває у провадженні Господарського суду Луганської області.

Судами області розглядаються 4 позовні заяви прокурорів у сфері управління землями навчальних закладів вартістю 14,4 млн грн, площею 14 га.

Завдяки вжитим заходам задоволено та закрито провадження у зв’язку з добровільним відшкодуванням за 36 позовами на 5 млн 121 тис. грн, попереджено незаконне вибуття із комунальної та державної власності коштів на 22,8 млн. грн.

Виконано рішень судів на суму 4,5 млн грн.

Питання щодо охорони дитинства перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1498