Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2019

Винуватця резонансної ДТП в Новоайдарі, за результатами якої 16-річний місцевий мешканець в тяжкому стані потрапив до реанімаційного відділення, на вимогу прокуратури взято під варту

Досудовим розслідуванням встановлено, що близько 16 години 10 хвилин 29 липня 2019 року у смт Новоайдар 32-річний місцевий мешканець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом мотоцикла «Lifan», порушуючи правила дорожнього руху, перевищив швидкість, не впорався з керуванням та допустив виїзд на зустрічну смугу, в результаті чого зіткнувся з мопедом, яким керував 16-річний місцевий мешканець.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди водій, який знаходився за кермом мопеда, отримав тяжкі тілесні ушкодження та  був госпіталізований до медичного закладу у тяжкому несвідомому стані, а саме з черепно-мозковою травмою, що призвела до мозкової коми  II ступеню. У цьому стані потерпілий перебуває по теперішній час.

За наявності достатніх доказів винуватцю  ДТП, а саме водію мотоцикла, повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ознаками кримінального правопорушення  ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони заподіяли тяжке тілесне ушкодження).

Сьогодні, 09 серпня 2019 року, за клопотання слідчого, погодженого з прокурором, Сєвєродонецьким міським судом Луганської області підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів доходів громадян, що становитть 153, 680  тис.  грн.

На даний час проводяться всі необхідні слідчі дії для встановлення обставин скоєного кримінального правопорушення. Досудове розслідування триває.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури Луганської області.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1925