Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2019

Правоохоронцями Луганщини лідквідовано злочинну схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України з тимчасово окупованої території

Слідством встановлено, що у 2015 році мешканець Луганської області зареєструвався в псевдодержавних органах так званої «ЛНР» та організував незаконний бізнес з пасажирських перевезень.

Нелегальне переправлення людей здійснювалося за маршрутом Кадіївка (Стаханов) – РФ – Харків та у зворотному напрямку.

Виїзд автобусів з тимчасово окупованої території Луганської області  забезпечувався через закритий пункт пропуску «Ізварине», розташований на неконтрольованій державними органами України ділянці українсько-російського кордону.

Злочинна схема нелегальних перевезень реалізовувалася за допомогою кола осіб, які надавали транспортні засоби для незаконного переправлення через державний кордон України, керували автобусами, а також диспетчерів, які приймали заявки на рейси та продавали квитки.

Отримані у такий спосіб грошові кошти розподілялися організатором згідно визначених  ним долей між іншими учасниками протиправних дій.

Правоохоронці затримали двох водіїв автобуса, які діяли за вказівкою організатора, на території Дергачівського району Харківської області відповідно до ст. 208 КПК України під час чергової спроби  переправити 45 осіб з тимчасово окупованих районів Луганської області на територію України.

Натепер вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів).

За клопотанням слідчого СБУ, погодженого з прокурором, слідчим суддею Сєвєродонецького міського суду Луганської області до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Транспортний засіб, що використовувався як знаряддя злочину для незаконного переміщення осіб через державний кордон України, вилучений, ухвалою слідчого судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області  на нього накладено арешт для забезпечення схоронності речового доказу та подальшої конфіскації.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 332 КК України передбачає покарання у вигляді від 7 до 9 років позбавлення волі  з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1740