Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2019

На Луганщині повідомлено про підозру особі, яка телефоном передавала терористам так званої «ЛНР» розвідувальну інформацію

Досудовим розслідуванням встановлено, що з серпня 2015 року мешканка смт Станиця Луганська збирала відомості військового характеру щодо кількості, озброєння, переміщення та місць дислокації підрозділів Збройних Сил України на території населеного пункту.

У подальшому жінка у телефонному режимі передавала вказані дані  своєму кураторові – «радіотелефоністу» так званої «4-ї окремої мотострілкової бригади народної міліції ЛНР».З метою конспірації для  передачі такої інформації використовувалися умовні назви для різних видів бойової техніки.

Факт передачі розвідувальних даних сприяв представникам терористичної організації «ЛНР» в здійсненні збройного опору силам АТО та ООС.

На даний час інформаторці терористів повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України  передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1915