Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2019

Прокуратура Луганської області підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно «голови виборчої комісії» так званого «референдуму» 2014 року на Луганщині

У рамках кримінального провадження, розпочатого за матеріалами  3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях встановлено,  що мешканка с. Тепле Станично-Луганського району добровільно взяла участь в підготовці  та проведенні незаконного «референдуму».

 Жінка виконувала функції «голови виборчої комісії». Зокрема, вона безпосередньо займалася підготовкою до псевдореферендуму, організувала роботу так званих  «членів комісії», контролювала процес «голосування», а по завершенню незаконного «волевиявлення» разом з іншими особами, стосовно яких матеріали виділені в окремі провадження,  здійснила підрахунок «бюлетенів» та їх передачу для оголошення результатів й подальшого створення так званої «ЛНР».

У даному кримінальному провадженні у ході досудового розслідування  підозрювана визнала свою провину, сприяла викриттю інших співучасників та, користуючись своїм правом, ініціювала укладення угоди про визнання винуватості з прокурором.

Біловодський районний суд Луганської області вказану особу визнав винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі  звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2001