Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2019

Директор професійного ліцею, якого затримали на хабарі у 10 тис. грн, постане перед судом

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник навчального закладу одержав від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 10 тис. грн за отримання свідоцтва кваліфікаційного рівня з робітничої професії. Освітянин, використовуючи своє службове становище, пообіцяв за вищевказану грошову винагороду видати документ про  освіту державного зразка без проходження навчання та складання іспитів.

29 липня 2019 року за оперативного супроводження працівників Управлінням захисту економіки у Луганській області ДЗЕ НП України та  ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях фігуранта  затримали у його власному автомобілі безпосередньо після отримання ним неправомірної вигоди.

У подальшому  службовій особі  було повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 76 тис. 840 грн.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368  КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища) спрямовано до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років,  з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1467