Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2019

Організаторкам псевдореферендуму 2014 року у Новопсковському районі Луганщини повідомлено про підозру

Встановлено, що навесні 2014 року дві громадянки України незаконно організували «виборчу дільницю» на території с. Осинове Новопсковського району Луганської області для проведення так званого «референдуму» на підтримку «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Так, 11 травня 2014 року, виконуючи обов’язки членів «виборчої комісії», жінки отримали від невстановлених осіб бюлетені та урну для голосування, яку встановили біля селищного будинку культури для поіменного письмового опитування мешканців, тобто проведення «референдуму». Виконуючи покладені на них обов’язки, підозрювані здійснювали облік осіб, які брали участь у так званому «голосуванні» шляхом запису їх даних та видачі бюлетенів. По завершенню «волевиявлення» жінки передали урну з бюлетенями представникам так званої «ЛНР» для подальшого підрахунку результатів.

Натепер обом жінкам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Досудове розслідування триває.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1730