Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2019

Бойовику мотострілецької бригади «ЛНР», який здійснює збір розвідувальної інформації, заочно повідомлено про підозру

Установлено, що у січні 2017 року мешканець смт Слов’яносербськ добровільно вступив до лав незаконного збройного підрозділу «4 окремої мотострілецької бригади «ЛНР», у складі якої і натепер бере участь у бойових діях на території лінії зіткнення в Луганській області, тобто здійснює збройний опір силам АТО/ООС.

Крім того, вказаний громадянин несе бойові чергування на блок постах, виконує вказівки інших учасників «ЛНР», а саме в телефонному режимі здійснює збір розвідувальної інформації щодо дислокації та переміщення особового складу та військової техніки сил АТО/ООС, яку передає командному складу «4 окремої мотострілецької бригади «ЛНР» з метою її подальшого використання для здійснення артилерійських та мінометних обстрілів.

У серпні 2019 року чоловікові заочно повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень. Досудове розслідування триває.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої; ч. 2 ст. 110 КК України ˗ покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1681