Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2019

Керівництвом прокуратури Луганської області повідомлено про підозру депутату Алчевської міської ради 6 скликання за участь у проведенні та організації так званих «чергових виборів голови ЛНР та депутатів народної ради ЛНР»

У ході розслідування встановлено, що мешканець міста Алчевська Луганської області, будучи депутатом міської ради 6 скликання, за попередньою змовою з іншими особами, вчинив дії, спрямовані на організацію та проведення 11 листопада 2018 року на території м. Алчевська так званих «чергових виборів голови ЛНР і депутатів народної ради ЛНР». Чоловік надав згоду на призначення себе головою так званої «дільничної виборчої комісії» та організував роботу інших її членів.

Виконувачем обов’язків прокурора Луганської області особі заочно повідомлено про підозру за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч.1 ст. 258-3 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, сприяння діяльності терористичної організації).

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 109 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої, ч. 2 ст. 110 КК України - позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої, ч. 1 ст. 258-3 КК України - позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1868