Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2019

Мешканку Луганщини судитимуть за участь в організації та проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР»

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року мешканка м. Попасна, виконуючи відведену їй роль заступниці голови виборчої дільниці разом із іншими членами виборчої комісії (стосовно яких є окремі кримінальні провадження), організували та провели у м. Попасна Луганської області незаконний «референдум» про підтримку «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Перебуваючи на виборчій дільниці, жінка, виконуючи обов’язки заступниці голови цієї дільниці, керувала діями інших членів дільничної виборчої комісії, надавала їм поради та вказівки щодо процесу голосування, повідомляла районну виборчу комісію про хід голосування та кількість виборців, які вже проголосували. По завершенню так званого «волевиявлення», взяла участь у підрахунку бюлетенів, за результатами якого був складений протокол з результатами голосування, а після цього відвезла бюлетені та протокол до виборчого штабу, що знаходився в приміщенні Попаснянської районної державної адміністрації.

Оскільки під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

На даний час обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) з угодою про визнання винуватості затверджено на направлено до Попаснянського районного суду Луганської області для розгляду по суті.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1656