Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2019

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно співробітників поліції, які підозрюються у вимаганні та отриманні хабара

Так, під час досудового розслідування у ході контролю за вчиненням злочину у формі спеціального слідчого експерименту задокументовано факт отримання неправомірної вигоди двома поліцейськими сектору реагування патрульної поліції Сватівського ВП ГУНП в Луганській області, які, використавши свої службові повноваження, вимагали та отримали від мешканця м. Сватове 5 тис грн за не складання стосовно нього протоколу про адміністративне правопорушення.

Вказаних працівників поліції затримано на місці події під час вчинення злочину. Затриманим правоохоронцям повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. За результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, з використанням наданої їй влади та службового становища, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) направлено до суду.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1709