Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2019

Мешканця Новоайдарського району Луганської області засуджено до 5 років позбавлення волі за сприяння діяльності терористичної організації та незаконне зберігання боєприпасів

Слідством встановлено, а під час судового засідання прокурором доведено, що 47-річний поплічник терористів вступив у злочинну змову із розвідником розвідувальної роти одного з незаконних збройних формувань «другого армійського корпусу «Народної міліції ЛНР», та протягом січня-березня 2017 року здійснював збір та передачу інформації військового характеру щодо дислокації, переміщення, кількісного складу та озброєння підрозділів Збройних Сил України в районі проведення Антитерористичної операції.

Отримані дані використовувалися окупаційними терористичними військами для подальшого планування й проведення бойових операцій проти сил і засобів АТО, а також для здійснення обстрілів об’єктів нерухомості на території України, які призвели до тяжких наслідків. За результатами вказаної злочинної діяльності мали місце спроби просування на контрольовану українською владою територію Луганської області з боку незаконних збройних формувань «ЛНР» з метою подальшої зміни меж території та державного кордону України.

Крім того, під час санкціонованого обшуку, проведеного за місцем мешкання зловмисника, були виявлені та вилучені боєприпаси, вибухові пристрої та вибухові речовини.

Оскільки під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою провину та щиро розкаявся, між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Натепер, вироком Старобільського районного суду Луганської області чоловіка визнано винним у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області (за матеріалами Старобільської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 2704