Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2019

Мешканцю міста Сєвєродонецька, який телефоном передавав терористам так званої «ЛНР» розвідувальну інформацію, повідомлено про підозру та взято під варту

Досудовим розслідуванням встановлено, що з червня 2018 року мешканець м. Сєвєродонецьк Луганської області самостійно, а також через своє оточення, збирав інформацію щодо сил та засобів правоохоронних органів та Збройних Сил України, а саме місць розташування, характеру та кількості військової техніки ЗСУ, їх переміщення, розміщення військово-інженерних споруд та інше.

У подальшому молодик у телефонному режимі передавав вказані дані своєму кураторові – члену «диверсійно-розвідувального підрозділу 2 АК «Народної міліції «ЛНР», використовуючи умовні назви для різних видів бойової техніки з метою конспірації передачі даної інформації.

На даний час чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1441