Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

Мешканця міста Лисичанська, якого підозрюють у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень, за принципової позиції прокуратури залишено під вартою

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вечірній час доби 30 серпня 2019 року мешканець м. Лисичанськ вийшов на прогулянку з двома малолітніми дітьми та дружиною. Під час раптово виниклого конфлікту з місцевим мешканцем, у присутності малолітніх дітей, потерпілий отримав декілька ударів в голову предметом, схожим на дерев’яну биту. Від вказаних ударів чоловік  втратив свідомість та потрапив до реанімаційного відділення  лікарні.

Вказаний злочин набув суспільного резонансу у місті, оскільки був вчинений невстановленою особою зухвало та на очах малолітніх дітей і жінки.

Завдяки належному процесуальному керівництву, координації дій правоохоронних органів, вчасно вжитим оперативно-розшуковим діям вдалося встановити та затримати особу, яка причетна до скоєння злочину. Якісно спланованими та проведеними невідкладними слідчими діями здобуто докази, які викривають 20-річного раніше судимого  громадянина.

Згодом правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження.

За принципової позиції процесуального керівника підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

За результатом розгляду апеляційної скарги ухвалою Луганського апеляційного суду підозрюваного  у вчиненні злочину залишено під вартою.

Довідково:  санкція ч.1 ст.121 КК України передбачає покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Лисичанської місцевої прокуратури)

 

кількість переглядів: 1616