Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2019

На Луганщині судитимуть громадянина, який у складі ОЗГ вчинив крадіжку сталевого трубопроводу, чим завдано збитків державі на понад 1 млн грн, а також здійснив напад на слідчо-оперативну групу з застосуванням вогнепальної зброї

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений на початку грудня 2014 року увійшов до складу організованої злочинної групи, учасники якої упродовж грудня 2014 – січня 2015 років, використовуючи техніку та спеціальне обладнання, а також найманих осіб, шляхом розкопки та демонтажу магістрального трубопроводу, розташованого в районі села Нижньотепле Станично-Луганського району Луганської області, викрали стальну трубу. Внаслідок злочинних дій учасників ОЗГ державі в особі Станично-Луганського міжрайонного управління водного господарства завдано збитків в особливо великих розмірах на суму понад  1 млн грн.

Крім того, у січні 2015 року учасники злочинного угруповання здійснили напад на членів слідчо-оперативної групи районного відділу Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області, які прибули на місце викрадення трубопроводу з метою проведення огляду місця події та виконання інших слідчих дій.

Під час нападу підозрювані, погрожуючи вбивством правоохоронцям, здійснювали постріли з автоматичної вогнепальної зброї над їх головами, застосувавши кайданки, поклали їх на землю. Періодично здійснюючи постріли з вогнепальної зброї в землю поряд з працівниками міліції, учасники злочинного угруповання наносили їм удари у частини тіла, спричинивши легкі тілесні ушкодження. При цьому нападники також незаконно заволоділи службовими посвідченнями, вогнепальною зброєю та бойовими припасами, що надані працівникам правоохоронного органу для виконання їх службових обов’язків, а також транспортним засобом, на якому прибули члени слідчо-оперативної групи.

Довідково: санкція інкримінованих статей у сукупності передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією всього належного йому майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1575