Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2019

За принципової позиції прокуратури Луганщини залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким засуджено мешканця Старобільського району Луганської області до семи з половиною років позбавлення волі за вчинення смертельної ДТП

Дії підсудного, за участі якого сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода, кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого).

Стороною обвинувачення повністю доведено провину чоловіка у тому,  що 26 листопада 2018 року в с. Бутове Старобільського району Луганської області він, керуючи у стані сильного алкогольного сп’яніння автомобілем ВАЗ-2101, їхав без світла та здійснив наїзд на пішохода, який рухався в попутному з транспортним засобом напрямку.

Від отриманих тяжких тілесних ушкоджень 53-річна місцева мешканка загинула на місці події.

Під час розгляду справи у суді першої інстанції  на вимогу прокуратури Луганської області винуватцю смертельної ДТП призначили покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Суд апеляційної інстанції, дослідивши усі обставини вчиненого кримінального правопорушення, врахувавши ступінь його тяжкості, а також позицію прокурора, який наполягав на призначенні підсудному справедливого покарання, у задоволенні апеляційної скарги останнього 17.09.2019 відмовив, а рішення суду першої  інстанції залишив без змін.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1589