Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2019

В Луганській області повідомлено про підозру чоловіку за фактом участі в організації та проведенні так званого «референдуму» навесні 2014 року

Досудовим розслідуванням установлено, що навесні 2014 року громадянин України взяв участь у  проведенні на території населеного пункту так званого «референдуму» на підтримку «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Так, 11 травня 2014 року, виконуючи обов’язки члена «дільничної виборчої комісії», чоловік займався організацією «голосування» мешканців за місцем їх перебування, а саме разом з двома іншими членами «виборчої комісії» відвідував громадян, які не змогли проголосувати на «виборчій дільниці», видавав їм бюлетені та надавав скриньку для особистого вкидання заповненого бюлетеню.

Після повернення до приміщення Плотинської загальноосвітньої школи, де було організовано роботу «дільничної виборчої комісії», вказані особи  передали скриньку із заповненими бюлетенями голові «комісії» псевдореферендуму.

Натепер чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Досудове розслідування  у кримінальному провадженні триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1598