Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2019

Члену «митного комітету» терористичної організації «ЛНР», який контролював пропускний режим на окупаційному посту «Ізварине», повідомлено про підозру

Установлено, що у березні 2016 року мешканець смт Ізварине Краснодонського (натепер Сорокинського) району добровільно вступив до так званого «державного митного комітету» терористичної організації «ЛНР», де виконував покладені на нього функції із забезпечення діяльності митного посту «Ізварине».

Зокрема, вказаний громадянин сприяв продовженню роботи пункту пропуску  в інтересах окупаційної адміністрації «ЛНР» після його закриття у червні 2014 року українським урядом.

У складі псевдодержавної структури чоловік контролював перевезення товарів та транспортних засобів на тимчасово окупованих територіях Луганської області через закриті українські пункти пропуску, забезпечував безперешкодне ввезення з Російської Федерації техніки та засобів ураження, за допомогою яких ведеться збройний спротив силам АТО/ООС, а також виконував інші дії, направлені на порушення конституційних прав та свобод громадян України, які опинилися на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Завдяки вжитим прокуратурою Луганської області скоординованим заходам СБУ спільно з Державною прикордонною службою України оголошеного в розшук представника терористичної організації було затримано.

На даний час особі повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та слідчим суддею Сєвєродонецького міського суду Луганської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої; ч. 2 ст. 110 КК України – покарання позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1662