Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2019

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно працівника поліції, який підозрюється у службовому підробленні

Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2018 року   під час складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене  ч. 1 ст. 130 КУпАП, поліцейським сектору реагування патрульної поліції Новопсковського відділу поліції ГУНП в Луганській області внесено до офіційного документа завідомо неправдиві відомості щодо наявності на місці події свідків, які фактично були відсутні, після чого видано адміністративний протокол водію.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей та видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа) направлено до суду.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція ч.1  ст. 366  КК України передбачає покарання у вигляді  штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися  певною діяльністю на строк до  трьох років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1604