Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2019

На Луганщині заочно судитимуть учасника «народної міліції «ЛНР» за фактом збору та передачі окупаційній адміністрації РФ розвідданих щодо Збройних Сил України

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на непідконтрольній українській владі території Луганської області, їй заочно повідомлено про підозру, підозрюваного оголошено в розшук та на підставі ухвали слідчого судді розпочато спеціальне досудове розслідування.

За даними слідства, у січні 2017 року мешканець смт Словֹ’яносербськ Луганської області вступив до так званого «13-го батальйону територіальної оборони 2-ї бригади 2-го армійського корпусу народної міліції «ЛНР» окупаційної адміністрації РФ. У складі збройного підрозділу терористичної організації «ЛНР» чоловік брав участь у бойових діях, ніс чергування на незаконних блокпостах, а також збирав розвідувальну інформацію про дислокацію та переміщення військової техніки Збройних Сил України в районі прифронтової Трьохізбенки.

Розвіддані з лютого по березень 2017 року у завуальованій формі з метою конспірації бойовику з підконтрольної українській владі території Луганщини у телефонних розмовах передавала його 63-річна мати (у квітні 2019 року Новоайдарським районним судом Луганської області останню засуджено до  5 років позбавлення волі).

Отриману інформацію бойовик передавав ватажкам військового підрозділу «народної міліції «ЛНР», що сприяло здійсненню збройного опору силам АТО, у тому числі артилерійським та мінометним обстрілам українських територій.

Довідково: санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8  до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1400