Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2019

На Луганщині за повідомленням прокурора викрито двох жінок-наркозбутчиків через мережу Інтернет(ФОТО)

У суботу, 05.10.2019, перебуваючи біля свого житлового будинку у м. Сєвєродонецьку, працівник прокуратури побачив двох жінок та став очевидцем того, як одна з них помістила до квітника, виготовленого із автомобільної шини, згорток та сфотографувала його місцезнаходження.

Усвідомлюючи те, що саме за такою схемою робляться так звані «закладки» наркотиків особами, які займаються незаконним збутом наркопродукції через мережу Інтернет за допомогою популярного месенджера Telegram, прокурор в телефонному режимі повідомив до органу поліції про ймовірне вчинення злочину вказаними особами та сфотографував їх місцеперебування. У зв’язку з цим  на місце події  прибула слідчо-оперативна  група.

Завдяки злагодженій роботі свідка, оперативних служб та працівників поліції на місці скоєння злочину затримано двох мешканок м. Сєвєродонецька, 36-ти та 38 років, одна з яких раніше судима за наркозлочини та має на утриманні  трьох дітей – 3-х, 5-ти та 14-ти років.

Під час огляду місця події виявлено та вилучено 60 пакунків: 38 – з психотропною речовиною PVP, 12 – з психотропною речовиною амфетаміном та 10 пакунків – із наркотичним засобом канабісом.

В ході проведення невідкладного обшуку за місцем мешкання раніше судимої громадянки  вилучено  майже 300 грамів психотропної речовини PVP, 500 грамів наркотичного засобу канабісу, 5 грамів психотропної речовини амфетаміну, електронні ваги, записи щодо збуту, прилади для пакування наркотиків. Загальна вартість вилученої незаконної продукції на «чорному» ринку складає близько 400 тис. грн.

За фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненим повторно, розпочато кримінальне провадження, за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст.  307 КК України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Одна з жінок з
атримана у порядку ст. 208 КПК України. У неділю, 06.10.2019, останній повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину. Проводиться досудове розслідування.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі  строком від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1577