Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2019

На Луганщині застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до бойовика так званого батальйону «Зоря» терористичної організації «ЛНР»

За матеріалами слідства, у серпні 2014 року уродженець м. Харків  добровільно вступив до лав незаконного збройного формування «2-ї артилерійської батареї батальйону «Зоря». Після зарахування у ряди бойовиків чоловік пройшов навчання з бойової підготовки та отримав автоматичну зброю, а саме автомат Калашникова.

У складі збройного підрозділу силового блоку терористичної організації «ЛНР» вказана особа брала участь в обстрілах українських територій та бойових діях на території лінії зіткнення в Луганській області.

Крім того, за наказом псевдокерівників незаконного збройного формування на бойовика покладалися обов’язки розрахування засобів ураження при здійсненні збройного спротиву силам та засобам, що задіяні в АТО.

За проходження «військової служби» у так званому батальйоні «Зоря» громадянин щомісячно отримував грошову винагороду у розмірі  100 доларів США.

Натепер особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, та за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, слідчим суддею Сєвєродонецького міського суду Луганської області застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2269