Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2019

У прокуратурі Луганської області відбулася нарада з питань попередження та протидії ухиленню від сплати митних платежів

У нараді взяли участь керівники правоохоронних органів регіону, начальники управлінь та відділів апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур.

Як зазначив на початку головуючий на нараді виконувач обов’язків прокурора області Олексій Смирнов, упродовж останніх п’яти років Луганська область знаходиться в умовах військової агресії Російської Федерації, значна частина територій – під контролем самопроголошеної «ЛНР». Це покладає серйозну відповідальність за дотримання законності на державному кордоні України та на пунктах пропуску. Нелегальне переміщення продукції і товарів призводить до недоотримання у повному обсязі надходжень до державного бюджету, негативно впливає на розвиток національної економіки та створює загрозу економічній та соціальній безпеці держави. Саме тому забезпечення дотримання законодавства у цій сфері є пріоритетним як для органів прокуратури, так і для інших правоохоронних органів регіону.

 

Присутні обговорили шляхи вирішення проблемних питань та висловили свої пропозиції щодо удосконалення порядку взаємодії правоохоронців щодо недопущення втрат надходження митних платежів до бюджету, виявлення та припинення дій, спрямованих на ухилення від їх сплати, а також притягнення до встановленої законом відповідальності винних осіб.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За результатами наради прийнято рішення про здійснення комплексу додаткових узгоджених заходів, спрямованих на виявлення, попередження та протидію ухиленню від сплати митних платежів, а також створення відповідної міжвідомчої робочої групи.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1328