Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2019

Рецидивіст, на рахунку якого низка крадіжок та заволодіння транспортним засобом на Сватівщині, знову потрапив за ґрати на п’ять років

Під час судового розгляду прокурором доведено, що раніше неодноразово засуджений чоловік упродовж  січня-серпня 2019  року вчинив низку крадіжок.

Зловмисник незаконно проникав  на територію домогосподарств містян,  звідки переважно викрадав металеві вироби та здавав їх у пункти прийому металобрухту. У тому числі, вказана особа, нехтуючи загальновизнаними моральними принципами, з корисливих мотивів демонтувала металеву частину конструкції огорожі навколо місця поховання на кладовищі.

Суспільного резонансу у місті набуло викрадення засудженим квітів на  міських клумбах у червні поточного року. З метою незаконного збагачення чоловік вирвав з корінням петунії у кількості 26 рослин, що висаджені комунальним підприємством, чим було завдано матеріальної шкоди.

Крім того, на рахунку зловмисника – незаконне заволодіння транспортним засобом. Вночі  біля житлового будинку він помітив мопед із наявними у замку запалювання ключами та, не втримавшись від спокуси швидкості, без дозволу і за відсутності власника сів за кермо мопеда, заволодівши транспортним засобом.

Загалом у результаті своєї злочинної діяльності засуджений завдав  майнової шкоди потерпілим у розмірі близько 12 тис. грн.

За принципової позиції прокурора Сватівського відділу Старобільської місцевої прокуратури, який підтримував  публічне обвинувачення, суд визнав вказаного громадянина винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 1 ст. 162, ч. ч. 2, 3  ст. 185, ч. 2 ст. 289, ч. 3 ст. 297 КК України, та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Це вже четверта судимість чоловіка. Попри те, що останнього звільнено умовно-достроково із місць позбавлення волі у травні  2018 року, громадянин на шлях виправлення не став та продовжив свою злочинну діяльність.

Довідково: на даний час вирок не набрав законної сили, оскільки  триває строк на апеляційне оскарження (30 днів  з моменту проголошення вироку). Також на цей час на розгляді  Сватівського районного суду Луганської області перебуває обвинувальний акт за обвинуваченням зазначеного засудженого у вчиненні корисливого злочину, який останній скоїв до взяття під варту.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Сватівського відділу Старобільської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1739