Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2019

Двох депутатів Гірської міської ради засуджено за участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» 2014 року на Луганщині

У судовому засіданні прокурором доведено, що у травні 2014 року мешканки м. Гірське Попаснянського району Луганської області надали добровільну згоду на участь у псевдореферендумі у якості «голови» та «секретаря» так званої «дільничної виборчої комісії». Попередньо вступивши в злочинну змову, депутати організували та провели у приміщенні навчального закладу незаконний «референдум» щодо відокремлення Луганської області від території України. По завершенню «волевиявлення» жінки здійснили підрахунок бюлетенів та передали їх для подальшого проголошення «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Дослідивши докази сторони обвинувачення, враховуючи визнання вказаними особами своєї вини та готовність активно сприяти  розкриттю злочину й викриттю інших співучасників, суд призначив обвинуваченим покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2062