Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2019

До суду направлено обвинувальний акт стосовно «заступниці міністра інфраструктури та транспорту» самопроголошеної «ЛНР»

За матеріалами слідства, у березні 2017 року мешканка м. Луганська надала добровільну згоду на призначення  себе на посаду до «органу виконавчої влади» окупаційної адміністрації Російської Федерації та дотепер виконує обов’язки зазначеної посадової особи. Таким чином, у складі так званого «міністерства інфраструктури та транспорту» псевдочиновниця сприяє незаконній діяльності самопроголошеної «ЛНР», направленої на реалізацію «державної політики» терористичної організації, порушуючи інтереси України.

На підставі зібраних доказів жінка обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України (вчинення умисних дій, направлених на насильницьку зміну, повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб).

Через те, що вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області, їй заочно повідомлено про підозру, оголошено в розшук, а на даний час  обвинувальний акт направлено до суду для розгляду в порядку спеціального судового провадження.

Довідково: санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5  до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1583