Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2019

Прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом спроби контрабандного переправлення наркотичних засобів до РФ

За матеріалами слідства, вказані особи, за попередньою змовою між собою, організували канал незаконного переміщення наркотичних засобів через митний кордон України на територію Російської Федерації. Перевезення наркотичних засобів останні здійснювали на власному автомобілі, приховуючи їх під час проходження митного контролю.

08.09.2019 під час чергової спроби контрабандистів транспортувати наркотичну речовину через митний міжнародний автомобільний пункт пропуску «Танюшівка» до РФ їх затримали правоохоронці. У ході огляду місця події, у жінки виявлено та вилучено пакунок із особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом, який вони намагалися перемістити на територію РФ.

Крім того, під час обшуків за місцем проживання затриманих виявлено плантацію з рослинами коноплі, макову солому та канабіс у великих розмірах – понад 2 кілограми.

На даний час обвинувальний акт за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305, ч.ч. 1, 2 ст. 309, ч. 1 ст. 310 КК України направлено до Новопсковського районного суду Луганської області для розгляду по суті.

Довідково: санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1638