Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2019

«Голова виборчої комісії» постане перед судом за участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» 2014 року на Луганщині

За даними слідства, у травні 2014 року обвинувачений добровільно очолив «дільничну виборчу комісію» та разом з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, організував та провів псевдореферендум  на території  населеного пункту.

Згідно з відведеними йому функціями, чоловік отримав  «бюлетені» для голосування, списки виборців й  печатки, а в подальшому передав їх членам вказаної «комісії». У день проведення так званого «волевиявлення» обвинувачений розподілив обов’язки між «членами комісії», контролював та координував їхню роботу, видавав «бюлетені» місцевим мешканцям відповідно до списків виборців, а по завершенню так званого «референдуму» передав результати голосування до Новопсковського селищного будинку культури.

На підставі зібраних доказів вказана особа обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнавати відмовився. На стадії досудового розслідування стосовно останнього обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1746