Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2019

Прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договору закупівлі на капітальний ремонт закладу освіти на суму понад 10 млн грн

Договір підряду за державні кошти укладено між відділом освіти Марківської районної державної адміністрації та приватним підприємством у липні 2019 року.

Під час перевірки законності вказаної закупівлі прокуратурою виявлено  порушення, оскільки тендерна пропозиція переможця закупівлі не  відповідає умовам тендерної документації. Зокрема, наявне в підприємства обладнання та матеріально-технічна база були недостатніми для виконання робіт за договором, а пропозиція не містила граничних термінів виконання робіт. Водночас тендерний комітет відділу освіти при розгляді тендерної пропозиції не лише не надав цим фактам  належної оцінки, а й взагалі залишив поза увагою.

Таким чином, під час проведення оскаржуваної процедури закупівлі не дотримано вимоги чинного законодавства, що призвело до нераціонального та неефективного використання бюджетних коштів.

Господарським судом Луганської області підтверджено підстави представництва Старобільської місцевої прокуратури Луганської області інтересів держави та справу призначено до судового розгляду.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1395