Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2019

На Луганщині трьом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення нелегалів з РФ через держкордон України

За матеріалами слідства, створив та очолив ОЗГ мешканець Сватівського району, його спільники – мешканці Троїцького району.  Вказані особи за грошову винагороду займалися пошуком нелегалів, які мали на меті незаконно перетнути російсько-український кордон, організацією безпосереднього перетину кордону поза вставленими пунктами пропуску, маршрутів переміщення та перебування у прикордонній зоні.

Діяльність злочинного угруповання викрито за матеріалами оперативно-розшукового управління Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України та припинено 03.07.2019 при здійсненні переправлення чотирьох громадян Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка з Російської Федерації  на територію України.

На даний час одного фігуранта оголошено в розшук. До організатора застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, стосовно ще одного учасника злочинного угруповання направлено до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство триває.

Покарання, яке загрожує вказаним особам – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти  років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1666