Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2019

Прокурор Луганської області Олексій Ляшенко зустрівся з представником Омбудсмена на Донбасі (ФОТО)

Головною темою обговорень стало створення механізму реагування на порушення прав людей, які проживають на тимчасово окупованій території Луганської області. У ході зустрічі було зазначено, що захист прав громадян в умовах збройного конфлікту можливий лише за якісного моніторингу та документування злочинів,  а також ідентифікації осіб, які вчиняють кримінальні правопорушення, неухильне притягнення винних до відповідальності.

Очільник прокуратури Луганщини поінформував представника Омбудсмена про створення у регіональній прокуратурі Управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.

«Робота на цьому напрямку – вкрай важлива для нашого регіону. Окремим питанням порушення прав громадян України на території ОРДЛО є насадження «чужого громадянства», тобто паспортизація, яку на даний час проводить Російська Федерація. Це суперечить засадам Міжнародного гуманітарного права», – наголосив Олексій Ляшенко.

Крім того, у рамках заходу звернуто увагу на затверджений Постановою Кабінету Міністрів новий Порядок в’їзду та виїзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території та в зворотному напрямку.

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини  в  Донецькій та Луганській областях  Павло Лисянський зауважив: «До мене надходить багато звернень та скарг від жителів Донбасу щодо заборони перевезення через лінію розмежування окремих особистих речей, а також переліку та обсягів переміщення товарів. Люди – заручники тих умов, які склалися на сьогодні».

 

Домовилися  про співпрацю та координацію дій, направлених за захист прав людини в Луганській області. Зокрема, напрямками такої взаємодії стане спільний моніторинг місць позбавлення волі; реагування на проблеми з виплатою заробітної плати гірникам  в регіоні, а також смертність на шахтах; порушення трудових та соціальних прав громадян.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1787