Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2019

Один з організаторів каналу незаконних пасажирських перевезень через держкордон України з тимчасово окупованої території Луганської області постане перед судом

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 КК України прокуратурою області направлено до суду обвинувальний акт стосовно одного з організаторів  злочинного угруповання – мешканця м. Харкова. Крім того, у зазначеному провадженні співорганізатора та одного з виконавців, які на даний час фізично перебувають у м. Луганську, оголошено в розшук; двох  водіїв транспортних засобів, що визнали свою вину та сприяли викриттю інших членів злочинної групи, засуджено до покарання у вигляді штрафу 100 300 грн кожному (вирок суду набрав законної сили).

Нагадаємо, у серпні 2019 року задокументовано та припинено канал незаконних пасажирських перевезень з тимчасово окупованих районів Луганської області на підконтрольну українській владі територію. За матеріалами слідства, злочинну схему організували дві особи – мешканці м. Луганська та м. Харкова. У вересні 2015 року один з організаторів угруповання  зареєструвався як ФОП в псевдодержавних органах «ЛНР». До незаконного «бізнесу» останній залучив водіїв, диспетчерів та транспортні засоби для здійснення перевезень за маршрутом м. Кадіївка (м. Стаханов) – Російська Федерація – м.Харків та у зворотному напрямку. У свою чергу, співорганізатор ОЗГ координував дії учасників злочинної схеми у м. Харкові.

Організатори та виконавці діяли за наступним алгоритмом: пасажирські автобуси виїжджали до РФ через пункт пропуску «Ізварине», роботу якого припинено, прямували територією Ростовської та Бєлгородської  областей, здійснювали в’їзд на територію Харківської області через пункт пропуску «Гоптівка». Отримані злочинним способом кошти розподілялися організаторами між іншими учасниками злочинного угруповання у визначених ними частинах.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1362