Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2019

На Луганщині ліквідовано злочинну схему збуту наркотичних засобів та психотропних речовин у великих розмірах (ФОТО)

Так, 17 грудня 2019 року в порядку ст. 208 КПК України затримано організатора схеми та його спільників.

За даними слідства, у період з квітня по грудень 2019 року 23-річний мешканець м. Сєвєродонецька організував на території області збут наркотичних засобів та психотропних речовин через месенджер «Телеграм». До наркобізнесу він залучив 20-річного хлопця і 22-річну дівчину. Реалізація відбувалася за наступною схемою: покупці робили замовлення та перераховували гроші організаторові на електронний гаманець «EasyPay», після надходження коштів спільники розкладали так звані «закладки», фотографували їх місцезнаходження та відправляли організаторові злочинної схеми для подальшого переправлення замовникам.

При проведенні обшуків за місцем проживання фігурантів виявлено та вилучено велику кількість наркотичних засобів та психотропних речовин: кокаїн, метадон, PVP, канабіс, амфетамін, метамфетамін, МДМА, галюциногенні гриби та наркотичні марки). Загальна вартість наркотовару за цінами «чорного ринку» становить понад 1 млн грн. Вилучене направлено на експертизу.

Наразі готуються повідомлення про підозри за ч. ч.  1, 2, 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та  ч. 1 ст.306  (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин) КК України, а також клопотання про обрання запобіжних заходів всім затриманим. Прокуратура наполягатиме на обранні запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

За вчинення злочинів вказаним особам загрожує від 9 до 12 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.






Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1866