Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2019

На Луганщині викрили факти зловживання та розкрадання бюджетних коштів під час капітального ремонту мосту у Станично-Луганському районі (ФОТО)

За матеріалами слідства, службові особи одного з управлінь Луганської обласної державної адміністрації зорганізувались зі службовими особами ряду комерційних структур з метою розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт об’єктів інфраструктури області.

Наразі слідство вважає, що згаданою комерційною структурою із залученням субпідрядної організації  проведено роботи з капітального ремонту мосту через р. Сіверський Донець у Станично-Луганському районі, об’єми та вартість яких значно завищені. Попередньо встановлено, що зловмисники мали на меті привласнити бюджетні кошти на загальну суму понад 10 млн. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України триває. Проводяться слідчі дії, судові експертизи з метою встановлення обсягу завданих збитків.

Нагадаємо, відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1838