Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2019

У прокуратурі Луганської області проведено оперативну нараду з проблемних питань на основних напрямах прокурорської діяльності

Зокрема, під час заходу розглянуто стан підтримання прокурорами публічного обвинувачення в суді, оскарження судових рішень в апеляційному та касаційному порядках, а також проблематику ухвалення виправдувальних вироків.

Прокурор області наголосив на необхідності здійснення ефективного досудового розслідування та професійності прокурорів при підтриманні публічного обвинувачення. Зазначимо, що відповідно до Конституції України  підтримання публічного обвинувачення у суді – основна функція органів прокуратури, яка є правовою гарантією забезпечення прав людини та громадянина.

Крім того, Олексій Ляшенко зазначив, що сьогодні потребує особливої уваги робота прокурорів у боротьбі з корупцією та економічною злочинністю.

Також керівником регіональної прокуратури наголошено на забезпеченні неухильного додержання законності в роботі, недопущення ганебних вчинків та порушень  Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів.

За результатами обговорень розроблено комплекс заходів, спрямованих на покращення прокурорської діяльності та досягнення реальних результатів у відновленні порушених прав громадян та інтересів суспільства і держави в цілому.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1515