Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2020

На Луганщині судитимуть телефонного шахрая, який завдав потерпілим понад 100 тис. гривень матеріальних збитків

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 190  КК України (шахрайство, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб).

За матеріалами слідства, упродовж листопада 2019 року чоловік, діючи  за попередньою змовою з іншою особою, здійснював дзвінки мешканцям міста Рубіжне: спочатку повідомляв неправдиву інформацію, що нібито їхні рідні потрапили в біду, а потім за грошову винагороду пропонував вирішити питання. Після отримання коштів від потерпілих останній зникав. Жертвами телефонних шахраїв стали семеро жителів міста.

Наразі обвинувачений чекає суду під вартою. У ході слідства потерпілими заявлені цивільні позови про відшкодування завданої шкоди. Стосовно іншої особи – спільника чоловіка матеріали виділено в окреме кримінальне провадження та триває досудове розслідування.

Максимальне покарання за вказаний злочин – 3 роки позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1527