Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2020

Прокуратура у судовому порядку відстояла повернення землі водного фонду вартістю майже півмільйона гривень тергромаді на лінії розмежування

Земельна ділянка розташована у селищі Вільхове Станично-Луганського району Луганської області, що знаходиться у безпосередній близькості від лінії розмежування.

Прокуратура встановила, що вказану землю водного фонду під штучним водосховищем у 2008 році надано в користування суб’єкту господарювання з метою здійснення підприємницької діяльності.  Відповідний договір оренди підписано між Вільхівською сільською радою Станично-Луганського району Луганської області та суб’єктом господарювання терміном на 15 років.

Проте договірні зобов’язання належним чином орендар не виконував, протягом тривалого часу всупереч вимогам чинного законодавства орендна плата за використання земельної ділянки не сплачувалась, що призвело до ненадходження коштів до місцевого бюджету. Окрім цього, орендар не забезпечував використання землі за цільовим призначенням, що також є порушенням істотних умов договору.

За втручання прокуратури суд зобов’язав приватного підприємця повернути земельну ділянку у розпорядження територіальної громади.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1543