Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2020

Повідомлено про підозру водію, який здійснив наїзд на патрульного поліцейського у Рубіжному

Встановлено, що під час патрулювання працівники Управління патрульної поліції в Луганській області зупинили автомобіль ВАЗ-2101 без номерних знаків. На вимогу патрульних надати документи водій в грубій формі реагувати відмовився та почав рух транспортного засобу, здійснивши наїзд на правоохоронця. Внаслідок своїх дій правопорушник спричинив патрульному поліцейському тілесні ушкодження.

Завдяки вжитим заходам працівниками поліції транспортний засіб зупинено, а водія затримано. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

15 січня 2020 року Рубіжанським міським судом Луганської області застосовано до особи запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 60 днів. Наразі прокуратурою вирішується питання щодо оскарження судового рішення та обрання більш суворого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Рубіжанського відділу поліції ГУНП в Луганській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Додатково: санкція ч. 2 ст. 345 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1776