Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2020

На Луганщині викрито керівника лісомисливського господарства, який організував незаконну вирубку лісу природно-заповідного фонду на понад 11 млн грн

Вказану особу викрито за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Луганській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними слідства, упродовж 2015-2016 років службова особа лісомисливського господарства підписала та видала дозвільні документи щодо можливості здійснення незаконної суцільної рубки 9 000 дерев сосни на території природно-заповідного фонду.
Протиправні дії працівника правоохоронного органу спричинили державі понад 11 млн грн матеріальних збитків.

Наразі до Краматорського міського суду Донецької області направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково:  підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі  на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1784