Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2020

Працівник Управління патрульної поліції в Луганській області підозрюється у перевищенні службових повноважень

За матеріалами досудового розслідування, у травні 2018 року патрульний, представившись працівником правоохоронного органу, разом з чотирма іншими особами погрозами проник до житла мешканця м. Сєвєродонецька.  

У квартирі господаря перебував інший громадянин, який заборгував спільникам підозрюваного грошові кошти – 110 тис. грн та 20 тис. доларів США.

З метою доведення спільного злочинного умислу до кінця зловмисники висунули вимогу потерпілому  про те, що у разі не повернення боргу вони застосують фізичну силу. Після відмови віддати кошти, зловмисники вивели чоловіка з квартири та відвезли до лісосмуги де продовжили наносити йому тілесні ушкодження.

Матеріли стосовно спільників правоохоронця виділені в окреме провадження у якому обвинувальний акт направлено до суду. Досудове слідство стосовно підозрюваного  триває.

Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади  чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1641