Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2020

На Луганщині перекрито канал незаконного переправлення іноземців через держкордон України (ФОТО)

Так, у ніч з 15 на 16 січня 2020 року задокументовано факт незаконного перетину держкордону України чотирма громадян Ісламської Республіки Афганістану.

Слідством встановлено, що організували злочинну схему незаконної міграції троє мешканців Троїцького району, їхні спільники – декілька громадян РФ. Для реалізації злочинного плану, з метою отримання грошових коштів, вказані особи вступили у попередню змову та розподілили ролі для кожного. Росіяни знаходили осіб для незаконного переправлення, громадяни України – сприяли незаконному переправленню осіб через державний кордон України поза встановленими пунктами пропуску.

Чотирьох нелегалів визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204-1 КУпАП (незаконне перетинання державного кордону України) та накладено стягнення у вигляді штрафу. 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам злочину про підозру за ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1426