Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2020

У прокуратурі Луганської області створено управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту

Новостворене управління здійснюватиме процесуальне керівництво та контроль за розслідуванням у кримінальних провадженнях щодо злочинів проти основ національної безпеки України, громадської безпеки, миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку, недоторканності державних кордонів та інші злочини, вчинені в умовах збройного конфлікту на тимчасово окупованих територіях Донбасу або пов’язані зі збройною агресією Російської Федерації проти України.

У рамках роботи підрозділу прокурори також тісно співпрацюватимуть з громадськими правозахисними організаціями щодо питань документування воєнних злочинів, використовувати у роботі відкриті джерела інформації та комунікувати з постраждалими або свідками злочинних дій. Крім того, координуватимуть роботу правоохоронних органів у Луганській областях на цьому напрямку.

Наразі прокурори обласної та місцевих прокуратур Луганської області здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у понад 5 100 кримінальних провадженнях даної категорії.

Організаційне та методичне керівництво управлінням здійснюється відповідним Департаментом Офісу Генерального прокурора. Така чітко вибудована вертикаль необхідна для активізації та систематизації підходу розслідувань для кінцевого результату – невідворотності покарання винних.

Заяви про вчинення злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом, а також будь-яку інформацію, що може бути використана в інтересах розслідування таких злочинів, можливо надсилати на адреси, зазначені на офіційному веб-сайті прокуратури Луганської області,а саме: 93408, м. Сєвєродонецьк, вулиця Богдана Ліщини, 27, електронна поштова адреса: [email protected], телефон: (06452) 4-13-50.

Крім цього, ці дані пропонуємо надсилати і до Офісу Генерального прокурора на адресу електронної пошти: [email protected] з поміткою «для Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора».

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2193